POWER FEST - 4.máj, Boľkovce pri Lučenci

27. apríl 2013Publikoval P. Kovács

Chcete zažiť najväčšiu koncentráciu konských síl na meter štvorcový? Láka vás pohľad na ostré dueli najvýkonnejších štvor- a dvojkolesových mašín? Nechcete si nechať ujsť zážitok zo stoviek unikátnych športových, luxusných i pretekárskych áut a motocyklov, strácajúcich sa v kúdole dymu spálených pneumatík? Tak príďte 4.mája na boľkovské letisko, kde sa bude konať prvé kolo Majstrovstiev Slovenskej republiky v šprintoch áut a motocyklov 2013.

Power fest

Na 201-metrovej asfaltovej dráhe si zmerajú sily nadupané stroje v kategóriách Autá Street, Autá Profi a Motocykle, rozdelené následne do objemových tried. Preteku sa zúčastnia viaceré kuriózne drag špeciály s akceleráciou na stovku pod 3 sekundy a držiteľa národného rekordu chce zdolať nové slovenské superauto s výkonom 1500 konských síl, ktoré plánuje svoju premiéru právu na boľkovskej pristávacej dráhe! Šampionát SŠA, naďalej ako jediný na Slovensku zabezpečuje pretekárom profesionálnu, plne aizovanú  šprintérsku časomieru so štartovacím zariadením, veľkoplošnými displejmi a výstupom timeslip po každej jazde.

Power fest

Celodenný pretek doplní obľúbený tuningový zraz, ako 1.kolo medzinárodného seriálu Tuning Battle, ktorý priláka vyleštené, do detailov vypracované automobilové diela zo všetkých kútov republiky aj mimo nej. Okrem kvality práce staviteľov tuningových kreácií sa bude hodnotiť aj šialenstvo zabudovania extrémnych audio systémov v interiéroch v tiež úvodnom kole bodovaného seriálu profesionálneho merania dB auto hifi. Úroveň decibelov bude okrem toho dôležitým kritériom aj v prípade merania hlučnosti výfukov, takže atmosféra nebude ani tentokrát podobná golfovému turnaju...

Power fest

Spestrením programu bude navyše driftérska exhibícia viacerých profesionálnych pretekárov, ktorý to na dráhe doslova roztočia na plné obrátky. Nebude tento rok chýbať medzi nimi domáci, ostrieľaný matador Majo Janeček na svojich nových strojoch...

Power fest

Atmosféru benzínom presiaknutého jarného dňa dotvoria popri stovkách exkluzívnych áut a motocyklov aj pekné baby, kvalitné občerstvenie, bezplatné herné konzoly a tuningový jarmok.

Ďalšie informácie nájdete na stránke www.zrychlenie.sk

Power fest

Power fest

Power fest

Power fest

foto: SŠA