Power fest bol aj o tuningovej súťaži

13. máj 2015Publikoval P. Kovács

Prvé - na slovenskej pôde usporiadané, tohtoročné kolo medzinárodného seriálu TotalDip Tuning battle 2015 sa konalo 8.mája v rámci tradičného podujatia Power fest. Do paddocku Slovakia Ringu dorazili súťažiaci s cieľom bodovania a pokusu získania cenných trofejí v niektorej z ôsmich kategórií, ktoré sa po novom delia nie podľa pôvodu áut, prípadne roku výroby, ale podľa úrovni a rozsahu úprav. Účastníci prvých štyroch kôl v susedných Čechách sa už s novými pravidlami a systémom hodnotenia skamarátili, viacerých slovenských ladičov však zmeny možno trošku zaskočili. S celkovým priebehom zrazu bol však každý spokojný, čomu prispelo krásne počasie, vyše stovka nádherných vozidiel a pestrofarebnosť Power festu vďaka šprintom, driftom a stylingovému zápoleniu v statickej zóne.

power fest

Do hodnotenej súťaže Tuning battle sa bezplatne registrovalo 63 menej či extrémnejšie upravených áut, z ktorých väčšina zapadla do kategórií od Levelu 1 po 4 (získané body neprevýšili hranicu 400), čiže aj na tejto akcii sa odzrkadlil trend decentných zásahov oproti totálnym prestavbám. Treba uznať, že si tu každý milovník jedinečných áut našiel svoje. Vo výbornej kondícii sa tu ligotali luxusné sedany, staršie už pomaly kultové káry z bývalého východného bloku, americké svalnáče, ozajstné výstavné show cars a takisto i k zemi položené, streetové mašinky vyladené podľa európskych trendov. Prvé miesta v najprestížnejších triedach z hľadiska komplexnosti úprav brali Lukáš Floro - Seat Leon (Level 5), Martin Čáky s Renaultom Clio (Level 6), Lukáš Karásek a jeho modrý oldschool cukrík VW Beetle (Level 7) a dlhoročný, v drvivej väčšine prípadov nepremožiteľný Milan Forgáč  s Fiatom Bravo v Level 8.

power fest 

V priamej konfrontácii na plachte, kde si to v disciplíne Battle5 rozdala pätica vyzývateľom vybraných áut uspel a prvé miesto bral Jiří Kubíček "El Dixento" na bezchybnom VW Scirocco. Za ním skončil Róbert Greguš na vozidle Audi A4 Avant, tretiu priečku si vybojoval už spomínaný Martin Čáky, štvrté miesto patrilo Borisovi Pavlíkovi a jeho Peugeotu 405 a s piatym miestom sa musel uspokojiť Roman Lehotský, ktorý sem dorazil na Audi S3-ke.

power fest

power fest

Trio Jakub Kratochvíl, Martin Chovančík a Lukáš Cupák.

power fest

Tretie miesto v najvyššej kategórii bral do čiech Vít Hejčík.

power fest

power fest

"El Dixento" so svojim Sciroccom opäť zažiaril na Slovakia Ringu.

power fest

power fest

Milan Forgáč dá málokedy možnosť konkurencii siahnuť na najväčšiu trofej.

power fest

power fest

power fest

O tomto Leone sa čitatelia Power magazínu už čoskoro dozvedia všetko... ;)

power fest

power fest

JAPstance v podaní štýlového Mistubishi Eclipse.

power fest

power fest

foto: SŠA