POWER FEST prichádza do Trenčína

03. august 2018Publikoval P. Kovács

Rev výkonných motorov až ide bubienky trhať, plamene a streľba z výfukov, oči štípajúce od metanolu a oxidu dusného a kúdole dymu. Ak vám toto všetko čaruje úsmev na tvár a ježí chlpy aj kde ich nemáte, tak si 11.augusta určite nenechajte ujsť šieste kolo Majstrovstiev Slovenska v šprintoch áut a motocyklov, ktoré sa odjazdí na letisku v Trenčíne. Česko-slovenská vojna brutálnych mašín, postavených s cieľom prekonať 402-metrovú rovinku v čo najkratšom čase prinesie napínavé súboje, ktorých sa vlani zúčastnili pretekári z piatich krajín.

V rámci spojených pretekov, započítaných do šampionátu dvoch krajín sa môžete tešiť na dych berúce výkony a obrovskú koncentráciu konských síl. Na "Drag Wars SK vs.CZ" sa bude závodiť na trati dlhej 402 metrov v troch základných kategóriách - Autá Profi, Autá Street a Motocykle, ktoré sa následne delia podľa objemu a pohonu do jednotlivých tried. Finálové jazdy ôsmych najrýchlejších následne rozhodnú o stupňoch víťazov a chýbať nebude ani najatraktívnejší vyraďovací rozstrel ôsmych absolútne najrýchlejších, bez ohľadu na objemovú triedu.

Ako je tomu zvykom za 14 rokov histórie podujatí Power fest, si okrem fanúšikov priamočiarej jazdy super rýchlych vozidiel, na svoje prídu aj milovníci stylingových úprav a krásne zreštaurovaných amerických áut. Pastvou pre oči budú totiž stovky vyleštených skvostov, ktoré sa zúčastnia zrazu a statickej súťaže New Car Fans Cup a moderovaného predstavenia počas takzvaného "show and shine". Okrem toho nebude chýbať meranie decibelov zvukových aparatúr a výfukov, ani fotenie s modelkami... Trenčiansky Power fest bol vždy oslavou zámorského automobilizmu z čias jeho najväčšej slávy, preto aj ročník 2018 ponúka majiteľom US Cars bezplatný vstup a hodnotenie krásy vo viacerých kategóriách.

Viac info na stránke www.zrychlenie.sk