Premiéra značky DS

22. september 2014Publikoval P. Kovács

Francúzska značka DS sa zrodila v Paríži a s hrdosťou sa po prvý raz predstaví na parížskom autosalóne, ktorý sa začne o niekoľko týždňov. Značka DS sa chce stať celosvetovo známou francúzskou prémiovou značkou. Na autosalóne predstaví futuristické novinky a to v podobe štúdií DIVINE DS a DS 3 INÈS DE LA FRESSANGE PARIS CONCEPT. Predstavia sa aj posledné novinky DS 3 a DS 3 Cabrio s novou svetelnou stopou a budú prezentované aj nové súvisiace služby.

ds divine 

Parížsky autosalón, ktorý o niekoľko týždňov otvorí svoje brány, bude ideálnym miestom na to, aby sa širokej verejnosti predstavil nový začiatok značky DS. Značka DS pokračuje vo svojej snahe prinášať vozidlá, ktoré sa budú vyznačovať výrazným dizajnom, prepracovanosťou do najmenších detailov, luxusnými materiálmi a technologickou vyspelosťou. Preto budú hlavnými hviezdami expozície na parížskom autosalóne dve príťažlivé štúdie, ktoré sa odhalia odbornej verejnosti:

ds divine 

DIVINE DS je oslavou dizajnu, zosobnením duše značky a jej smerovania do budúcnosti. Vyznačuje sa tvarovo výraznou kompaktnou 4-dverovou karosériou s neprehliadnuteľnými grafickými prvkami. Okrem exteriéru sa štúdia DIVINE DS prezentuje úplne originálnym interiérom s novátorským členením a spracovaním, ktoré sa nesie v duchu avantgardy a prepracovanosti vlastnej značke DS. Dizajnové oddelenie zašlo v tomto prípade do extrémov, nechalo voľný priebeh kreativite a vytvorilo koncept absolútnej exkluzivity. Ten sa prejavuje troma zameniteľnými spracovaniami interiéru, pričom každý sa vyznačuje silnou a jedinečnou osobnosťou. Štúdia zosobňuje vôľu značky DS prinášať zákazníkom vozidlá, ktoré budú naplno odrážať ich charakter.

ds3  

DS 3 INÈS DE LA FRESSANGE PARIS CONCEPT je vozidlom, v ktorom sa spája elegancia, rafinovanosť a moderna. Výsledkom práce dizajnérov značky DS a Inèsde la Fressange Paris je štúdia, ktorá sa vyznačuje neprehliadnuteľným, odvážnym a neviazaným štýlom s parížskym šarmom. Karoséria je nalakovaná lesklou atramentovou modrou farbou BleuEncre, strecha čiernou trblietavou farbou NoirOnyx a nové 17-palcové kolesá Aphrodite majú diamantové odlesky. Na tomto vozidle sa po prvý raz predstavuje nová predná svetelná stopa modelového radu DS 3. Novinkou sú aj telesá vonkajších spätných zrkadiel v červenej farbe RougeInes a viacero možností individuálnej úpravy ako napríklad francúzska trikolóra na zadnej časti vozidla. Pozadu nezostal ani interiér a vyznačuje sa štruktúrovaným koženým čalúnením sedadiel modrou kožou Bleu Granit s prešívaním bielou niťou či palubnou doskou červenej farby RougeInes. Štúdia je dokonalým stelesnením parížskeho šarmu a potenciálu individuálnych úprav modelu DS 3.

ds3

ds3

ds3 

zdroj: PSA