Pretekárske kupé CLA 45 AMG

17. september 2013Publikoval P. Kovács

Budúci pretekársky automobil CLA 45 AMG Racing Series z dielne Mercedes-AMG určený pre zákazníkov má v podobe štúdie svetovú premiéru na autosalóne vo Frankfurte. Ako štvordverové vysokovýkonné kupé zrelé na sériovú výrobu je určený pre najviac navštevované pretekárske seriály vozidiel s preplňovanými dvojlitrami.

Mercedes CLA AMG 45

Pretekársky Racing Series využíva najsilnejší sériovo vyrábaný preplňovaný štvorvalec 2,0 litra (265 kW/360 k; 450 Nm) a sedemstupňovú športovú prevodovku AMG SPEEDSHIFT DCT. Bližšie technické špecifikácie bude mať patričné vozidlo prispôsobené pravidlám pretekárskeho seriálu podľa jeho predpokladaného nasadenia. Vďaka typickým atribútom pretekárskeho vozidla, vyrobeným kompletne z karbónu, je extravagantný dizajn sériovej verzie CLA 45 AMG ešte vzrušujúcejší. Medzi ne patria nový spojler predného a zadného nárazníka, rozšírenia blatníkov, bočné kryty prahov, nastaviteľné zadné krídlo a veľké otvory na prívod chladiaceho vzduchu. Prítlak vozidla zvyšuje i spojler predného nárazníka s predným splitterom a zadný difúzor s troma plutvami.

CLA 45 AMG racing

Vysokú úroveň bezpečnosti v interiéri zabezpečuje klietka z vysokopevnej ocele na ochranu pri prevrátení, závodné škrupinové sedadlo z karbónu, systém na podporu hlavy a krku i integrovaný hasiaci systém. Dokonalú kontrolu nad vozidlom umožňuje pretekársky volant s radiacimi páčkami. Individuálne nastavenie na pretekársku trať umožňuje špeciálny pretekársky podvozok so širším rozchodom.

CLA 45 AMG  racing

CLA 45 AMG Racing Series má rozšíriť ponuku zákazníckych pretekárskych vozidiel s hviezdou popri úspešnom SLS AMG GT3. Táto pretekárska verzia športového automobilu s krídlovými dverami už dokázala svoju výkonnosť. S viac ako sto víťazstvami v seriáloch GT3 na celom svete (po závodnom debute na jeseň v roku 2010) je (i doterajším odbytom 67 vozidiel) nanajvýš úspešná.

Mercedes-Benz CLA AMG 

zdroj: Mercedes-Benz