Profituning 2021_2

Prichádza nová osmička

05. február 2022Publikoval P. Kovács

BMW predstavilo nové modely najvyššieho radu 8 v prevedeniach Coupé, Cabrio a Gran Coupé s výraznými dizajnovými úpravami exteriéru a s detailnými vylepšeniami dizajnu interiéru. Jasný dôraz sa kládol na jazdné vlastnosti, štýlový vzhľad a exkluzívny charakter v kombinácii s vylepšenou konektivitou. Predaj nových modelov BMW 8 sa začne v marci 2022, pri čom sa balík M Sport sa stal súčasťou štandardnej výbavy všetkých verzií. Prepracovaná predná časť vozidla obsahuje aj výrazne osvetlené obličky masky chladiča BMW Iconic Glow s novými vloženými lištami s U profilom.

V ponuke sú nové metalické laky karosérie sivá Skyscraper Grey, zelená San Remo Green, modrá M Portimao Blue a matná modrá BMW Individual Frozen Tanzanite. Modely s 8-vlacovými motormi dostanú štandardne vonkajšie spätné zrkadlá v štýle modelov BMW M8. Súčasť balíkov M Sports Package Pro pre modely so 6-valcovými motormi a M Performance Package pre 8-valcové motory tvoria aj prvky ako rozšírené použitie vysoko lesklých prvkov, čierne brzdové strmene, svetlomety M Shadow Line a čierny M zadný spojler (BMW radu 8 Coupé). Na požiadanie sa na veko motora, veko batožinového priestoru a kryty stredov kolies môžu umiestniť aj klasické znaky BMW Motorsport.

Súčasťou štandardnej výbavy všetkých modelov BMW radu 8 so 6-valcovými motormi sú 19-palcové M disky kolies z ľahkých zliatin a brzdový systém M Sport. Modely s 8-valcovými motormi dostanú do štandardnej výbavy 20-palcové M disky, mimoriadne výkonný brzdový systém M Sport a diferenciál M Sport. Základná výbava všetkých verzií sa rozširuje o M kožený volant a ďalšie M špeciálne dizajnové doplnky ako aj multifunkčné sedadlá so širokými možnosťami elektrického nastavovania vrátane bedrovej opierky. Luxusnú atmosféru umocňuje štandardne dodávané rozšírené kožené čalúnenie Merino z ponuky BMW Individual a galvanizované povrchy v oblasti prahov dverí.

Zákazníci si môžu vybrať z troch druhov agregátov so šiestimi, alebo ôsmimi valcami, klasický pohon zadných kolies, ako aj inteligentný pohon všetkých kolies BMW xDrive. Radové, benzínové 6-valce objemu 2998ccm s označením 840i produkujú výkon 333 konských síl a točivý moment 500Nm, kým 8-valcový zážihový variant objemu 4,4l označovaný 850i disponuje silou 530k a 750Nm. K dispozícii je aj naftový trojliter doplnený o mild hybridnú technológiu o výkone 340 koní, pri maximálnom krútiacom momente 700Nm.

zdroj: BMW