Reportáž - 2.kolo Raceshow 2015

18. marec 2015Publikoval P. Kovács

14.marca sa konalo druhé seriálové podujatie prvého ročníka Raceshow, v Minirallye Arene v obci Nová Dedina, 12km od mesta Levice. Organizátori pripravili trať o dĺžke 1509 metrov a priemerným časom 1:50, nakoľko počasie tentokrát neprialo a celý deň pršalo. No napriek nepriaznivým poveternostným podmienkam sa na štart postavilo 66 jazdcov, v 8 súťažných kategóriách, a z toho jazdili 3 ženy.

race show

Absolútne najlepší čas aj na mokrej trati zajazdil opäť Peter Baran na vozidle Subaru Impreza STi, s najlepším časom 1:39,00 a výsledným časom po sčítaní dvoch ostrých meraných kôl, 3:17,57. Hneď za ním s rozdielom neuveriteľných 6 stotín sekundy, s výsledným časom 3:17,63, sa umiestnil známy autocrossár Adrián Žilík, na svojom špeciále Ford Fiesta 2,0 16V ST. Ako tretí absolútne skončil Branislav Adamík, na Mitsubishi Lancer Evo 6, s výsledným časom 3:18,68.

race show 

Spomedzi žien absolútne kraľovala na novej technike Suzuki Swift GTi, iba 14 ročná vychádzajúca hviezda Bianka Kiškováčová, ktorá zdolala svoje súperky, Dominiku Halovú na druhom miesta so Škodou Felícia a Ivetku Kôpkovú na treťom mieste s Alfou Romeo. V triedach AS, vozidlá podľa obsahu na sériových pneumatikách, skončili najlepší jazdci nasledovne: AS1 do 1400ccm: tretie miesto obsadil Tomáš Hindi, VW Golf 3, druhé miesto si vybojoval Lukáš Kôpka, Alfa Romeo a prvenstvo si vybojoval známy to slalomár Rasťo Šimon na Fiatke 127.

race show 

V triede AS2 do 1600ccm, si uchmatol tretie miesto Robo Švec na VW Golf 2, druhé miesto patrilo Rastislavovi Zvalovi s Citroenom Saxo VTS a obom im ukázal najlepší čas v triede Martin Tokár na Škode Felícia. Triedu AS3 do 2000ccm obsadili: 3.miesto Róbert Šútor na VW Golf 3, 2.miesto jeho dablér a známy jazdec na Slovensku aj v zahraničí, Karol Šedivý na VW Golf 3, ale prvenstvo patrilo aj v triede Adrianovi Žilíkovi a jeho Ford Fiesta. AS4 nad 2000ccm, po technických problémoch museli opustiť pretek dvaja jazdci, takže sa umiestnili len dvaja a to na druhom mieste Stanislav Buzalka Mitsubishi Lancer Evo IX a predbehol ho celkový víťaz Peter Baran so svojím Subaru.

race show 

V triede AS5 - Diesle, opäť kraľovali vozidlá značky Seat Ibiza, 3.miesto Ivan Slamka, 2.miesto Nikolas Hreblay a 1.miesto opäť Peter Malovec. Triedu AP - Profi, autá používajúce iné pneumatiky ako sériové, (slick, semislick, šotolinové, športové a pod.) obsadili prvé tri miesta nasledovne: 3.miesto Zdeno Luknár, Honda Civic VTi, druhé miesto Andrej Cabaj, Ford Fiesta a prvý skončil Branislav Adamík na Mitsubishi Lancer Evo 6.

race show
Novo otvorenú triedu AZ - autá s pohonom zadnej nápravy, sa medzi prvú trojku zaradil Tomáš Mačinec na krásnej Lade 2105, pred ním skončil Peter Bartal s BMW 323ti a prvý skončil Samuel Vaňo s BMW 330d. Celkový priebeh podujatia dopadol veľmi dobre, až na jeden incident sa nič vážne nestalo a tešíme sa na vás aj na ďalšom podujatí. S pozdravom HUKOT motorsport.

race show

race show

Celkové víťazstvo sipripísal Peter Baran na Impreze STi.

race show

Druhý skončil Adrián Žilík.

race show

Absolútna tretia priečka patrila Branislavovi Adamíkovi.

race show

race show

race show

race show

race show

Talentovaná Bianka Kiškováčová.

race show

race show

race show

race show

race show

race show

race show

foto: Lukáš Jalakša