Šampionát DRAGBANDITOV štartuje v máji!

07. marec 2015Publikoval P. Kovács

Obľúbený šprintérsky šampionát pokračuje v roku 2015 naďalej pod taktovkou Slovenskej šprintérskej asociácie, ktorá pre priaznivcov drag racingu pripravila šesť majstrovských kôl. Základné delenie kategórií ostalo nemenné, naďalej budú s časom bojovať pretekári zaradení do troch veľkých skupín - a to Automobily STREET, Automobily PROFI a Motocykle, ktoré sa samozrejme následne delia podľa objemu, či pohonu na jednotlivé triedy.

power fest 2015 

Podobne ako tomu bolo i v predchádzajúcich sezónach, paralelne bude prebiehať šampionát pre pretekárov s a bez celoročnej licencie SAMŠ a šampionát MSR, do ktorého budú bodovať jazdci s celoročnou licenciou Slovenskej asociácie motoristického športu. Napriek zaradeniu pretekov šampionátu do kalendára SAMŠ nevzniká však povinnosť testovania športových vozidiel. Celoročná licencia jazdca SAMŠ, ani licencia Slovenskej motocyklovej federácie  povinná tiež nie je, na každom preteku sa vydávajú jednodňové licencie. Vyskúšať si teda adrenalín profesionálnych závodov na rovinke môže ktorýkoľvek držiteľ vodičského oprávnenia, s akýmkoľvek jedno- alebo dvojstopovým vozidlom, ktoré spĺňa bezpečnostné predpisy pretekov. Ani zabehnutá administratíva sa nemení, prihlášky do jednotlivých pretekov naďalej netreba vopred posielať, všetko sa vybavuje v mieste konania závodov.

power fest 2015 

Slovenskí šprintéri odštartujú tohtoročný "drag kolotoč" podobne ako tomu bolo i vlani - v máji, a to na atraktívnom dejisku slovenského okruhu Slovakia Ring. Úvod sezóny 2015 sa 8.mája bude zase niesť vo veľkom štýle v rámci podujatia Power fest, kde si na cieľovej rovinke autodrómu zmerajú sily najvýkonnejšie autá aj motocykle strednej Európy. Okrem šprintov si tu ale na svoje prídu aj fanúšikovia jazdy v šmyku, keďže sa tu bude konať aj najväčší slovenský závod v driftingu zaradený okrem slovenského majstrovského kalendára aj do maďarského. Vlani sa na májovom Power feste prekonali domáce rekordy účasti posádok v oboch disciplínach - divákov počas slnečného dňa ohurovalo famóznymi výkonmi svojich nadupaných strojov 190 šprintérov a 28 špičkových driftérov z piatich krajín. Najväčšiu koncentráciu konských síl na meter štvorcový by mal umocniť aj doprovodný program pre návštevníkov v otvorenom paddocku Slovakia Ringu, kde sa nadšenci upravených áut budú môcť kochať v jedinečných skvostoch bojujúcich o pohárové umiestnenia v prvom kole česko-slovenského seriálu TotalDip Tuning Battle 2015. Nebude chýbať moderované show&shine, fotenie s modelkami ani interaktívny program pre deti a dospelých. Čerešničkou na torte festivalu konských síl bude oficiálny zraz vozidiel značky Subaru, takže sa na nedostatok vyladených áut s hviezdami v znaku a nápismi WRX nebude ani tento rok určite môcť nikto sťažovať.

power fest 2015 

Z juhozápadu Slovenska sa motoristi presunú na Moravu, na prvý, spoločný česko-slovenský majstrák, ktorý sa odjazdí 30.mája na letisku v Přerove. K zmeraniu si síl dvoch bratských národov bude na českom preteku asistovať početná poľská enkláva špeciálov stavaných výlučne na jazdu na trati o dĺžke 402 metrov, naopak početnú skupinu jazdcov z Rakúska očakávajú organizátori na treťom kole seriálu, ku ktorému dôjde 20.júna na piešťanskom letisku v rámci dvojdňového zrazu CARat Tuning Party. V druhej polovici sezóny sa preteky presunú na stred a východ republiky - 4.júla poteší opäť Automax Power fest obyvateľov Novohradu, keďže sa už po deviaty krát za sebou usporiada na letisku Boľkovce pri Lučenci, a posledným na domácej pôde objazdeným pretekom bude 8.augusta Tuningzraz Svidník. Záver ročníka sa bude už po tretí krát niesť v duchu výletu slovenských pretekárov za naše južné hranice, keďže poslednou možnosťou získania cenných majstrovských bodov bude dňa 13.septembra spoločné slovensko-maďarské podujatie na letiskovej ploche pri meste Kiskunlacháza, južne od Budapešti.

power fest 2015 

Aj v ročníku 2015 bude samozrejme časomieru zabezpečovať profesionálne zariadene s tlačeným výstupom po každej jazde a aizovanou štartovacou signalizáciou. Divákov okrem napínavých duelov tých najvýkonnejších áut a motocyklov čakajú kuriózne exhibície, kaskadérske vystúpenia, dragstre s výkonom cez 2000 konských síl a tiež tuningové a klubové zrazy.

power fest 2015 

KALENDÁR PRETEKOV - MSR šprinty 2015:

8.máj – Slovakia Ring, Orechová Potôň: Power fest

šprinty na 1/8 míle, medzinárodný pretek v driftingu - slovensko-maďarský majstrák, Tuning Battle 2015, oficiálny zraz Subaru

30.máj - letisko Přerov: Automotosprint / Power fest

šprinty na 1/4 míle, slovensko-český majstrák, Tuning Battle 2015, zraz US Cars

20.jún - letisko Piešťany: CARat Tuning party

šprinty na 1/4 míle, drifting, Tuning Battle 2015

4.júl - letisko Boľkovce: Automax Power fest

šprinty na 1/8 míle, slovensko-maďarský majstrák, stunt show, drift show, Tuning Battle 2015

8.august - letisko Svidník: Tuningzraz Svidník

šprinty na 1/4 míle, stunt show, Tuning Battle 2015

13.september - letisko Kiskunlacháza: Poco Loco Drag racing/Power fest

šprinty na 1/4 míle, maďarsko-slovenský majstrák, Honda meeting

power fest 2015

Viac informácií nájdete na stránke www.zrychlenie.sk

power fest 2015

power fest 2015

power fest 2015

power fest 2015

power fest 2015

power fest 2015

power fest 2015

power fest 2015

foto: SŠA