Šelma so 754 koňmi

28. máj 2018Publikoval M. Lábaj

Pri príležitosti návratu do jedného z najťažších pretekov sveta 24h Nürburgring, Bentley minulý rok predstavilo exkluzívnu edíciu svojho Continentalu upraveného na rovných 700 koní a 1017 Nm. Vyrobených áut v tejto edícií bude však len 24. Nemecká firma Wheelsandmore si ale povedala, že si tieto šelmy zaslúžia ešte viac jedinečnosti.

Výkon dvojtonového Bentley Continental 24 sa vďaka upraveniu ECU a použitia nových výfukových rúr decentne navýšil. Hlučnosť 6,0-litrového W12 motora sa pri štartovaní, ale i pri prejazde mestom dá jednoducho ovládať diaľkovým, ktoré rozkazuje klapkám vo výfuku ako veľmi majú byť otvorené. Luxusné britské GT je tak teraz silnejšie ako čistokrvný športovec - McLaren 720S. Dopredu ho ženie stádo 754 koní (562 kW).

Aby Continental nebol len svalnatý, ale aj pohodlný, tuner na auto osadil vzduchové odpruženie, ktoré je elektricky ovládané z kabíny. Znížiť? Zvýšiť? Žiaden problém! Dvere Bentley zdobí červený nápis "Continental 24" v perfektnom kontraste s karosériou v čiernej farbe. Pôvodné farebné disky sa vymenili  za sadu 21-palcových 6Sportz2 kolies obuté do športových pneumatík Pirelli s rozmermi 275/35. Náročný zákazníci si ale môžu priobjednať väčšie, 22-palcové papučky. Exkluzívne auto má aj exkluzívnu cenu. Čiastka 240 000€ hovorí sama za seba.

text: Matej Lábaj, foto: Wheelsandmore