Profituning 2021_2

Sobáš Vette C2 a Lambo V10?

01. december 2021Publikoval P. Kovács

Áno, veď desať je viac ako osem, navyše za nápis Lamborghini pod krytom strojovne by mnohí darovali obličku. Nápad prestavby Corvette C2 zo 60. rokov s talianskym motorom sa zrodil u špecialistov na "restomod" - vo firme American Legends Builds. Úlohou premeniť sen na skutočnosť sa poveril dizajnér Karan Adivi, ktorý vymyslel vzhľad auta a navrhol niekoľko nových detailov pre túto unikátnu exotiku.

Dizajn sa nesie v duchu originálu, ale aktualizuje detaily, vďaka ktorým je vzhľad modernejší a extrémnejší. Vyklápacie svetlomety sú preč a svoje miesto v nose zaujali tenké LED pásiky. Predná maska vyzerá hodne agresívne, po boku sa po novom kolesá ponárajú do hornej časti blatníkov. Línia ramien má ostrejší tvar a výrezy okien majú hranatejší vzhľad. Zadné svetlá sa podľa aktuálnych trendov tiahnu po celej šírke, oproti dvojitým kruhovým svietidlám originálu.

Samotná karoséria sa javí byť jednoduchšou časťou celkovej stavby, väčšou výzvou je vtesnať pod kapotu Corvette a následne spojazdniť 5,2-litrový V10 z Lamborghini Gallardo LP 560-4 z roku 2014. Vo svojej pôvodnej podobe má tento agregát 552 koní a 540Nm točivého momentu, čo sa javí ako postačujúca porcia pre ľahký zámorský športiak. C2 poháňaná "rozzúreným býkom" zatiaľ existuje len v počítači, spol. American Legends Builds plánuje debut až v novembri budúceho roka...

text: P.Kovács, foto: American Legends Builds