Spomienková edícia 911 Targa 4S

12. jún 2020Publikoval M. Lábaj

Porsche si pre svojich zákazníkov a fanúšikov zároveň pripravilo ďalšiu špeciálnu edíciu 911-ky. Automobilka i pri tejto malej sérií Heritage Design Edition spomína na svoju slávnu históriu. A keďže modernú techniku by bola škoda vymeniť, spomienka sa týka vzhľadu vozidla, konkrétnejšie farebného zladenia a označenia na dverách. Porsche si pripomína časy ešte keď neboli automobilové závody spútané hrubou knihou pravidiel. Znamenité farby tak do ponuky dostal model 911 Targa 4S.

Targa 4S Heritage Design Edition je lakovaná v exkluzívnej červenej čerešňovej metalíze, dostupné sú však ďalšie štyri odtiene ak by ste práve s červenou farbou nesympatizovali. Výrazný lak doplňujú biele pruhy na dverách a na vrchu predných blatníkov. Okrem nich, to že sa jedná o závodné vozidlo, dáva najavo i obrovské číslo 50 v retro štýle umiestneného tiež na boku. Veľké 20 a 21-palcové disky kolies Carrera Exclusive Design by zase mali evokovať známe kolesá Fuchs. Odznak na zadnej mriežke pripomína moment kedy Porsche 356 prvýkrát prekonalo míľnik 100 000 najazdených kilometrov. Pod kožou je novodobý agregát. Jedná sa o rovnakú motorizáciu ako má bežná Targa 4S, teda twin-turbom preplňovaný 3,0-litrový šesťvalec s výkonom 450 koní (330 kW). Výber prevodovky je na zákazníkovi, k dispozícií je 8-stupňová dvoj-spojková prevodovka alebo 6-stupňový manuál. S PDK zvládne akceleráciu z nuly na 100 km/h za 3,4 sekundy, maximálna rýchlosť je stanovená na 304 km/h.

V koženom interiéri je kombinácia dvoch farieb Bordeaux Red a Atacama Beige. Rovnako ako pri karosérií, červenú môže nahradiť čierna koža. Na hlavových opierkach je vyrazené veľké logo spoločnosti a to, že sa jedná o špeciálnu edíciu prezrádza i tachometer, ktorý dostal zelené cifrovanie. Porsche vyrobí len 992 kusov Heritage Edition. V ponuke sú aj exkluzívne hodinky presne vo farbách aké si nový pán majiteľ navolí, aby sa k jeho autu dokonale hodili.

text: M.Lábaj, foto: Porsche