Profituning

Squirt gun

16. októbra 2020Publikoval P. Kovács

No toto tu ešte nebolo :D. Maroš si svojim nikzonákladovým projektom pre dospelých urobil zo scény prdel, že dovi dopo :P. Uznajme, Matiz z roku 1998 položený na zem najjednoduchšou metódou akú môže tuner vymyslieť, v spojitosti so zvoleným "slušným" motívom bude na každom zraze TOP pútačom pohľadov - hlavne úsmevných. A o to tu ide! A ak si myslíte, že tento na bruchu sa plaziaci drobec s Pokémonkou (nie náhodou píšem v ženskom rode...) na boku, ktorá asi ľúbi lízatká Chupa Chups reálne nejazdí, tak sa mýlite ;). Maroš má za sebou aj 200km presun a to bez väčších problémov aj pri rýchlosti 130km/h! Odo mňa je to už ale všetko, prečítajte si slová majiteľa...

"Jedného pekného dňa sme pozerali s kamarátom nejaké lacné auto na vybláznenie. Vybláznenie malo znamenať kúpu a žiadne ďalšie investície. Objavili sme Daewoo Matiz s obsahom 0.8-litra a toto na SK scéne ešte nebolo a tak sa plány zmenili :). Vyblázniť sa nám síce podarilo, ale trošku v inom smere...

Jasne, že tieto kúsky boli hrdzavé už v katalógoch, preto sa ako prvé začali nejaké lakovacie práce a vyváranie, resp. pre správne definovanie - upchávanie dier montážnou penou :D. Samozrejme že na začiatok nám stačilo to udrieť k zemi a vymyslieť nejaký vtipný look. Väčšina použitých vecí k úprave bola takzvaná "čo garáž dala" ;). Základom celého projektu je poriadny a funkčný podvozok :D. Baví ma otázka od ľudí: ”Z čoho je tam podvozok, alebo si zrezal struny?” Struny? Aké struny? Struny sa pekne krásne pýtali na svet komplet celé a nie po nejakých častiach - momentálne si užívajú svoj vysnený život v regáli a na presúvanie sa úplne postačia aj tlmiče :D.

Návrhov polepu bolo na výber viac, ale nakoniec sa rozhodlo pre animovanú postavičku Squirtle z Pokémonov v trochu upravenej verzii, z ktorej vznikol i názov auta SQUIRT GUN. O dizajn sa postaral @lwmnk.one a o polep rici_eskoo. Obom chlapcom chcem touto cestou poďakovať. Disky sme pre túto sezónu zvolili originál s takzvanými Atlasmi a samozrejme kompletne novým nástrekom - ako inak než v low budget verzii. Celkový ergonomický dizajn dopĺňa profesionálne upravené a namontované krídlo typu ducktail neznámeho pôvodu - našlo sa v garáži :).

Najväčší pútač pozornosti, najmä tej ženskej je hneď po polepe interiérový kúsok slúžiaci na zmenu prevodových stupňov. K tomuto asi popis potrebný nie je - doplním len toľko, že ak sa nájde záujemkyňa o testovaciu “jazdu” tohto náradia nech sa ozve do správy (ideálne našej redakcii na FB funpage Power magazine - pozn.redakcie :D).Veľké ďakujem patrí hlavne nášmu otcovi tuningu Janovi Strakovi za pomoc pri celom projekte. Plány do budúcna určite ešte sú, ale nechajte sa prekvapiť, nejde o to, že by som ich prezradiť nechcel, avšak sám neviem čo príde a aká primitívnosť sa vymyslí :D. Samozrejme, aby sme sa všetci chápali - tento projekt slúži hlavne pre pobavenie ;)..."

text: P.Kovács, foto: Ján Straka - Magpie