Profituning

Štyri kruhy nadivoko

14. apríl 2020Publikoval M. Lábaj

Tak a je to tu. ABT Sportsline predstavil verejnosti svoj ďalší, nový výtvor. A to poriadne extrémny. Na svet sa dostal tučný balík úprav pre najnovšie Audi RS7. Už názov špeciálnej edície, RS7-R hovorí, že toto určite nebude žiadne obyčajné auto. O čo sa teda jedná?

ABT už koncom roka minulého roka zverejnilo zoznam úprav pre RS7. To bol však iba začiatok. Vývoj pokračoval ďalej, až nakoniec dotiahli každučký detail. Konečný výsledok vidíte na fotkách. Športové tvary limuzíny dokázali ešte viac skrášliť, RS7-čke zvýraznili správne krivky, ktoré dokážu upútať oko snáď každého, bez toho aby Audi vyhlasovalo: „Tu som!“ Výraz, ktorým sa na vás RS7-R pozrie, rozbúcha vaše srdce. Spredu je sériovka krásna, no v ABT sú ešte lepší maskéri. Predný spojler dostal na boky zopár malých krídeliek z uhlíkových vlákien  rovnako ako lip s červeným nápisom RS7-R. Úplne nový je zadný nárazník, difúzoru nahodili oblek z karbónu.

Vizuálny balík zahŕňa aj 22-palcové HR alebo HR Aero disky. Vonkajší vzhľad zasahuje až do interiéru. Okrem iného, ABT prečalúnilo volant do kvalitnejšej kože a takisto ho pokrylo karbónom. Vylepšením prešli i sedačky, ktoré tiež nesú označenie RS7-R. Všetky dostupné interiérové zmeny sú rozpísané v konfigurátore ABT. Predstavený model má na sebe i dodatočné individuálne farebné vyhotovenie.

Kvôli čomu sme ale tu, je srdce RS7-R. ABT vyladilo svoje riadiace jednotky natoľko, aby 4,0-litrová V8 preplňovaná twin-turbom disponovala výkonom 740 koní (544 kW) a krútiaci momentom 920 Nm. Táto kráska vám však neujde. Spoločnosť dáva na úpravu 2-ročnú záruku. 740 koní v RS7-R dopomohlo k skráteniu šprintu z nuly na 100 km/h o 0,4 sekundy. Časomiera tak ukáže čas 3,2 sekundy. Okrem riadiacej jednotky Power R, na Audi osadili športový výfuk so štvoricou koncoviek vzadu. Kemptenský úpravca ponúka k stádu koní aj lepší podvozok s pevnejšími pružinami a športovými stabilizátormi. ABT zároveň informuje, že premení iba 125 kusov Audi RS7 na RS7-R.

text: M.Lábaj, foto: ABT Sportsline