Teatro POWER FEST sa blíži...

24. jún 2019Publikoval P. Kovács

Už 13-ty rok bude miestom vojny konských síl letisko Boľkovce, situované v tesnej blízkosti Lučenca. Opäť to bude miesto, kde srandičky končia, kde sa silné reči menia na skutky a kde sa stretnú prívrženci šprintérskych duelov, ktorí si rýchlu jazdu vychutnávajú mimo premávky. 6.júla to bude zase veľmi hlasité, zadymené a napínavé, nebudú sa riešiť žiadne Euro normy, bude to iba o nabúchaných strojoch a ľuďoch, ktorí ich vedia majstrovsky ovládať.

Tradičné dejisko bude hostiť tento rok 4.kolo Majstrovstiev Slovenska v šprintoch áut a motocyklov, zaradeného do kalendára Slovenskej asociácie motoristického športu a tiež i Slovenskej motocyklovej federácie. Úroveň a počet pretekárov pozitívne ovplyvní aj skutočnosť, že je boľkovský majstrák zaradený aj do maďarského šampionátu, kvôli čomu dostali preteky názov "Drag Wars SK vs. HU".

Na dráhe si sily zmerajú aj tento krát vozidlá rôznych druhov, od extrémnych drag mašín, cez vytunené dízláky, upravené pouličné dvoj- a štvorkolesové rýchliky až po luxusné superšporty. Boľkovská "DRAGLANDIA" ponúkne fanúšikom motoršportu aj tento rok extrémnu koncentráciu konských síl aj bohatý sprievodný program. Okrem tandemových duelov sa diváci môžu tešiť na celodennú MotoTV show, ktorá ponúkne ukážku umenia ovládania motocyklov aj štvorkoliek troma profesionálmi, no a nemôže chýbať ani poriadna driftingová show.

Popri reve nadupaných motorov si v statickej zóne prídu na svoje aj priaznivci vyleštených unikátnych kúskov, konať sa tu bude totiž 2.kolo seriálu milovníkov jedinečných áut - Show & Shine Slovakia. Vo vyhradenej zóne sa usporiada predstavenie štvorkolesových skvostov, fotenie "cars and girls" aj meranie akustického tlaku v rámci seriálu Audio Cup Slovakia, takže sú vítaní aj majitelia extrémnych aparatúr. Novinkou bude zraz vozidiel BMW, v rámci ktorého budú mať majitelia modelov M bezplatný vstup a vyhradené miesto.

info: www.zrychlenie.sk