Tesla Model X v úprave T Sportline

10. február 2019Publikoval M. Lábaj

Ako ide doba dopredu a Európska únia tlačí na elektrifikáciu osobných automobilov, je len otázkou času, kedy niekto príde s úpravami pre autá s elektrickým pohonom. Kalifornská firma T Sportline však už teraz nadbieha dobu malým krôčikom. Prednedávnom na trh uviedla aktualizovaný balíček úprav pre SUV od Tesly.

Balík je predávaný pod názvom T Largo 7. Jeho hlavnou zložkou je aerodynamický bodykit, ktorý Model X rozšíri spolu o 54 milimetrov. Tesla nadobudne agresívnejší výraz aj vďaka novému lipu a zvýrazneniu predného vzduchového kanála. Väčší difúzor a nové krídlo zase pridá mohutnému zadočku štipku namyslenosti, a tiež nezabudli ani na štýlové prahy. Dodávam, že všetky komponenty sú vyrobené z uhlíkových vlákien.

Čo robí túto Teslu ale naozaj drsnou, sú tie kolesá. Exkluzívne 20-lúčové obrovské 22" kované Tesla Wheels TS120 s povrchovou úpravou komaxitom jej sedia bezchybne. Ťažké SUV na ceste držia lepivé pneumatiky Pirelli. Na rozdiel od predchádzajúcej verzie balíka T Largo, nová ponuka zahŕňa prečalúnenie interiéru do sýtej oranžovej alebo inak povedané do Lamborghini štýlu. A je tu aj možnosť zaškrtnúť políčko na inštaláciu vylepšeného audio systému. Malým háčikom je však, že T Sportline upravuje len najvyšší výkonnostný variant Modelu X, čo je P100D. Navyše takto vytuningovaných Tesiel bude po svete jazdiť iba 20 kusov. Kalifornská firma ale nepovedala či limit platí na počet objednávok alebo autá, ktoré si po úpravu prídu najskôr.

text: Matej Lábaj, foto: T Sportline