Profituning 2021_2

Trnavská Made in Amerika

12. september 2021Publikoval P. Kovács

Prednedávnom sme dostali pozvanie na zraz Amerík, organizovaný pod taktovkou Garage V8 Trnava a tak som sa minulú sobotu - 4.septembra vybral s rodinou na výlet. Podujatie s názvom American Cars Meeting & Party bolo zrealizované pri nákupnom centre The Mall Trnava - na veľkej trávnatej ploche hneď pri nákupnej pasáži. "Yenkee kult" nás zasiahol už pri zaparkovaní M3-ky (testovačka na ten týždeň) na VIP parkovisku a to hneď vedľa odhadom 70-ročného, krásne zrenovovaného Pontiacu. Neviem presne čo to bolo, ale bolo to prekrásne a poviem vám, bol to riadny kontrast... :D

Na Novej ulici v Trnave to bola plnka už na obed - organizátor deklaroval po zraze viac ako 3 tisíc návštevníkov a vyše 200 US cars! A je to reálne, hemžilo sa to starými a novými zámorskými autami a hlavne rodinami s ratolesťami. Deti prirodzene zaujímajú a priťahujú tieto veľké americké - sťa by rozprávkové železá na kolesách, takže rozjarených tvárí bolo neúrekom. Nechýbalo pódium pre rozhovory s majiteľmi vybraných skvostov, gastro, štýlové "občerstvenie" pre dospelých (Jack a pod...;) a samozrejme ani hodnotenie v rôznych kategóriách.

Spomeňme len hlavné ceny - absolútnym víťazom mítingu a cenu "Best of Best" získal Vladimír Bradáč za svoju vzácnu raritu Cadillac Eldorado Biarritz Convertible z roku 1958, z ktorých sa vyrobilo dokopy iba 815ks. Cenu organizátora bral Peter Šumichrast, ktorý do Trnavy doviezol svoj kultový Ford GT 40 vo farbách Gulf zo 60-tych rokov. Ja dávam na toto podujatie známku 1* lebo príjemné miesto, sympatickí usporiadatelia, krásne autá, super atmosféra a kvalitná organizácia.

text & foto: P.Kovács