Profituning 2021_2

Über pickup od Brabusu

06. apríl 2022Publikoval P. Kovács

Keďže Mercedes-AMG neponúka pre aktuálne Géčko verziu pickup, Brabus využijúc medzeru v zostave Affalterbachu premenil honosné SUV na ultraluxusné nákladné vozidlo s portálovými nápravami a svetlou výškou až 49 cm. Nový 800 Adventure XLP Superwhite pri tom nadväzuje na monštrum Superblack, ktoré bolo odhalené začiatkom roka. G63 s platom roluje na masívnych 22-palcových kolesách obutých do terénnych pneumatík a rýchlosť 100km/h dokáže dosiahnuť za 4,8 sekundy. Z pochopiteľných dôvodov však inžinieri elektronicky obmedzili maximálnu rýchlosť na 210 km/h.

Pod kapotou sa základ nemení -  4,0l vidlicový 8-valec s dvoma turbodúchadlami sa ale rozmasíroval na 788 koní a 1 000 Nm. Pri veľkolepej dĺžke 5,31m je Brabus 800 Superwhite asi o pol metra dlhší ako SUV, na ktorom je založený. Natiahnutie bolo samozrejme potrebné na umiestnenie korby so špeciálnou bielou podlahou vyrobenou z plechu. Prístup do úložného priestoru je zabezpečený cez bočné dvere batožinového priestoru. Viditeľné kryty kolies Brabus vyrobil samozrejme z uhlíkových vlákien, ktorých použitie je očividné na celom aute vrátane krytov kapoty, zrkadiel či strešného spojleru.

Po zdvihnutí svetlej výšky si Brabus uvedomil, že je potrebné namontovať elektricky ovládané stúpadlá, pre uľahčenie usadenia sa do bieleho interiéru. Koža je takmer všade, kam sa pozriete, vrátane podlahy a stropu, kde ju lemuje alcantara. Rovnako ako v prípade exteriéru, aj honosná kabína bola vyšperkovaná množstvom karbónových vylepšení, ktoré vytvárajú nadštandardnú atmosféru. Prekvapivé asi nebude, že Brabus 800 Adventure XLP Superwhite má extravagantnú aj cenovku - stojí 631 067 EUR vrátane vozidla...

text: P.Kovács, foto: Brabus