Profituning 2021

Übercabrio

26. októbra 2021Publikoval P. Kovács

Techart v lete ohúril tuningovú scénu odhalením komplexného a poriadne extravagantného balíka pre najnovšiu generáciu Porsche 911 verzie Turbo a Turbo S. Po kupé teraz nemecký aftermarket špecialista predstavuje aj komplexný kit na kabriolet, ktorý kombinuje množstvo vylepšení z uhlíkových vlákien s elektricky sťahovacou strechou. Výsledok je opäť doslova brutálny!

Techart GTstreet R v limitovanej sérii 87 kusov sľubuje ale skutočné aerodynamické výhody a nie len agresívnejší dizajn. Väčšie prívody vzduchu poskytujú lepšie prúdenie k medzichladičom, zatiaľ čo kapota a krídlo sú vyrobené z uhlíkových vlákien, aby sa znížila hmotnosť. Mohutné predĺženia blatníkov môžu naznačovať pridaný tuk, ale úpravca vymenil pôvodné blatníky v prospech ľahšej sady.

Ako som spomínal - základom je Turbo, celkový vzhľad auta ale evokuje dojem 911 GT2 Cabrio, ktoré Porsche pravdepodobne nikdy neuvedie na trh. Podobne ako v prípade kupé je možné motor GTstreet R premasírovať až na výkon bezmála 800 koní a krútiaci moment 950 Nm a s týmito steroidmi bude vylepšená 911-ka dosahovať rýchlosť 350 km/h.

Súpis zmien zahrňuje zákazkový výfukový systém s elektronickými klapkami, zníženie svetlej výšky o 25mm vďaka novým pružinám a to aj s možnosťou plne nastaviteľného podvozku, ktorý je aktuálne vo vývoji. Lepivé gumy sa obúvajú na špeciálne 20 a 21-palcové disky s centrálnou maticou, vybavené na želanie s karbónovými aero-puklicami. K výberu je jedno- alebo dvojfarebné prevedenie a interiér ponúka množstvo variácií podľa preferencií majetných kupcov, ochotných vysoliť za exkluzívny upgrade 73 000€.

text: P.Kovács, foto: Techart