Profituning 2021

Ultrace 2021

06. september 2021Publikoval M. Dzadík

V poslednom období u nás vzniká čím ďalej, tým viac nazvime to tuningových zrazov, čo je neklamný znak toho, že scéna u nás napreduje decentnými krokmi. Vzhľadom na to, že žijeme na Slovensku, je to celkom potešujúca správa, nakoľko všetci dobre vieme, aké podmienky pre tuning u nás panujú. Ak ti ale naša domáca scéna neprináša dostatočné množstvo potešenia a rozkoše, stále si môžeš vybrať niektorý z európskych zrazov, ako napríklad XS Carnight, Gravity Show, Escape6 Festival a tiež velikána spomedzi všetkých, Ultrace.

Ultrace, resp. Raceism je stance meeting, aký nám európanom môže závidieť každý kút sveta – organizuje sa už 11 rokov a ide o jeden z najväčších, ak nie najväčší európsky zraz. Koná sa len pár stovák kilometrov ďaleko a ak si tam ešte nebol, robíš chybu. Každý, koho zaujíma stance lifestyle a chce svoj projekt posunúť na iný level, inšpirovať sa, musí navštíviť Ultrace. Kolujú tu tiež názory, že je to komerčné, je to fejkové a pod., no nikto nemôže spochybniť veľkosť a silu tohto medzinárodného meetingu. Autá z každého kúta sveta, veľké mená automotive sveta a kvalitný drifting (nie súťažný, ale divácky – static autá na širokých diskoch a bodykitoch ejkejej Next Level) – to všetko nájdeš "pod jednou strechou".

Ultrace-u sa zúčastňujem od roku 2015 bez prestávky a nehodlám to zmeniť – pre mňa je to každoročná mini dovolenka, kde prídem na iné myšlienky a uvidím/zažijem nezažité. Ono je ťažké opisovať, čo sa tam nachádza, všetky mená, značky, štýly, úpravy a pod., to musíš zažiť na vlastnej koži. Tento rok som sa na Ultrace vybral s analógovým fotoaparátom so štyrmi kusmi filmu Kodak, ktoré sa mi žiaľ do nedele minuli a teda z driftingu nemám ani jeden záber, okrem mobiloviek. Tak či onak, Ultrace je úžasný, Wroclaw je krásny, tu sa nie je o čom baviť...

text & foto: Miňo - EL MO creative