Vízia pre hráčov od AMG

05. december 2013Publikoval P. Kovács

Vizionársky koncept superšportového vozidla s typickými krídlovými dverami Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo poháňaný motorom AMG V8 s dvoma turbodúchadlami sa bude dať virtuálne odskúšať ešte v roku 2013. Ako prvý model hry Gran Turismo 6 pre PlayStation 3 ho pripravia na stiahnutie už k začiatku predaja hry v decembri tohto roku. Nádherné superauto sa vo virtuálnych bojoch na okruhoch má presadiť vďaka poriadnemu výkonu 430 kW/585 koní a maximálnemu točivému momentu až 800 Nm.

Mercedes AMG Vision Gran Turismo

Extrémne proporcie, zmyselné tvary a precízne grafiky snúbiace sa v tomto vozidle budúcnosti sa dajú vidieť tiež v reáli. Stačí zájsť do novootvoreného výskumného a vývojového centra Mercedes-Benz Research & Development v kalifornskom Sunnyvale. Tam je vystavená maketa tohto vozidla v mierke 1:1, teda v reálnej veľkosti. Ako reálny automobil však funguje AMG Vision Gran Turismo vo svojej virtuálnej podobe. Počnúc jazdnými vlastnosťami a končiac autentickým zvukom motora z pretekárskej trate.

Mercedes AMG Vision Gran Turismo
„Svojimi proporciami a expresívnym vystupovaním stelesňuje Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo mimoriadnym spôsobom firemnú filozofiu dizajnu, ktorou sú zmyselné a jasné tvary. Dizajn tohto koncepčného vozidla ukazuje extrémnym spôsobom perfektnú súhru emocionálnych, zmyselných tvarov a inteligentne inscenovanej špičkovej techniky“, potvrdzuje to Gorden Wagener, riaditeľ spoločnosti Design Daimler AG.

Mercedes AMG Vision Gran Turismo

Pre tých, ktorí nepreferujú prebdené noci na herných konzolách ponúkame vizuálne kochanie sa v tvorivosti talentovaných dizajnérov aspoň cez tieto fotografie. Treba uznať, že tento Mercedes snov má niečo do seba a dúfajme, že jeho črty pretavia konštruktéri niekedy v budúcnosti aj do reality. Jednoduchá ale o to markantnejšia silueta by mohla byť vodítkom povedzme budúceho SLS-ka a veru nadmieru použiteľné sú z hľadiska estetiky aj partie prednej i zadnej časti. Dovtedy ostáva naozaj porozmýšľať nad vianočným darčekom v podobe PS3-ky :).

Mercedes AMG Vision Gran Turismo

Mercedes AMG Vision Gran Turismo 

zdroj: Mercedes-Benz