Zraz Amerík v Trenčíne

11. jún 2013Publikoval P. Kovács

Trenčiansky Power fest, ako tradičné dejisko najväčšej koncentrácie konských síl na Slovensku je okrem drag racingu a tuningu aj o amerických muscle cars. Konal sa tu piaty krát medzinárodný zraz Mustangov, zraz US Cars a Ford klubu, v rámci ktorého sa na betóne letiska zišli jedinečné zámorské mašiny. Okrem statickej prehliadky veľkých želiez sa diváci podrobnejšie oboznámili s viacerými kúskami na pódiu, kde sa v moderovanom show&shine predviedli unikátne zámorské, klasické aj najnovšie automobily. Upravené športové náčinia zriedkavých modelových radov doplnili aj obrovské, luxusné koráby a na prvý pohľad bežnejšie autá značky Ford. Súťaž krásy prebiehala v šiestich kategóriách s doplnením trofeje o najhlučnejší výfuk a tak sa dokopy rozdalo v tejto disciplíne 19 pohárov.

Power fest

Návštevníci tejto veľkolepej akcie sú už zvyknutí na mnohé atrakcie, ktorých tu bolo napriek zlému počasiu veru dosť. Exhibičné vystúpenia driftérov na dráhe, predstavovanie áut na dvoch stanoviskách a červené kúdoly dymu zo špeciálnych pneumatík pri ich pálení doplnilo aj umývanie áut v podaní nežnejšieho pohlavia. Disciplína sexi car wash sa žiaľ tiež nemohla adekvátne rozprúdiť kvôli chladnému počasiu, no napriek tomu si dievčatá svojou prítomnosťou zaslúžili patričný obdiv obecenstva s fotoaparátmi v rukách. Pekné zábery z tohto si môžete pozrieť tu na stránke v sekcii cars&girls.

Power fest

vidozostrih z trenčianskeho Power festu:

Power fest hot rod

TOTO JE AMERIKA! Najväčší úlet akcie - šialený hot rod z dielne Maroša Lorenza.

Power fest

Napriek viacerým dažďovým prehánkam sa od rána pekne zbierali v zóne Mustangov krásne kúsky. Medzi nimi žiarilo aj najnovšie Shelby GT500.

Power fest Charger

Tretia generácia legendárneho Dodge Charger so 7,2-litrovou V8-čkou pod obrovskou prednou kapotou.

US cars

Uhádli by ste o aké auto sa jedná? My nie :) K videniu bol i unikát Edsel Pacer z roku 1958 vyrábaný pod taktovkou Ford Motor Company.

drag racing

Viaceré výkonné tátoše prevetrali majitelia aj na štvrť míľovej trati, kde nemohol chýbať ani pravidelný účastník šprintérskeho šampionátu Oliver Čurgali na vyladenej Z06-ke.

Power fest VTG Corvette

 

Poľský dragster Corvette Sting Ray z tímu VTG šťastie nemal a predčasne sa rozlúčil s rozlámanou prevodovkou...

foto: Hrivňáková, Cyprian, Dostal